Search
  • Jolita Sičiūnaitė

Žiemos kremas. Nuo šiol Tu žinosi, kaip išsirinkti teisingai!

Esant didesniems šalčiams, vaistinės lentynas užkrauna platus arsenalas priemonių, kurie saugo odą, atsatato odos barjerą, arba kaip jie sako:


Na galų gale, kiek galima dūminti akis produkto "sveikimu", kuris randamas vaistinės lentynose?!

(Išnagrinėkime, šį pavyzdį).

Kam odai reikalingi lipidai ?


Mūsų odą dengia hidrolipidinė mantija (plėvelė), kuri apsaugo odą nuo patologinių kenkėjų, alergenų, bet svarbiausia- JI NELEIDŽIA IŠGARUOTI VANDENIUI, todėl mūsų oda atrodo sveika, nepažeista ir jaunatviška. Jos sudėtis (hidrolipidinės mantijos), tai mixas iš: vandens, prakaito ir riebalo (lipido).


Vanduo - natūrali mūsų homeostazė, mes sudaryti iš 70% H20.

Prakaitas - tai sekretas iš riebalinės liaukos, kuri randasi dermoje.

(Derma - tai mūsų epidermio - odos išorinio sluoksnio, kurį mes matome, maitintoja, nes čia driekiasi:📌fibroblastai (gamina kolageną ir elastiną),📌kraujagyslių kapiliarai (nešioja kraują ir deguonį ir būtinas maistingas medžiagas), 📌nervų galūnėlės (jų dėka mes jaučiame, kaip jaučiamės, kaip jaučiasi mūsų oda) ir daugiau..


Lipidas - riebalas, kuris sudarytas iš:

ceramidų - (būtent taip turi būti rašoma taisyklingai ir tvarkingai, jau gramatika gydomųjų ir pan. pobūdžio priemonių pardavimo vietose - vaistinėse - tūrėtų būti nepriekaištinga. (Daugiau info: http://www.vlkk.lt/konsultacijos/1406-keramidas-ceramidas).

Ceramido koncentracija - 40%, randama ląstelės membranoje.

Laisvujų riebalų rūgščių - randamos ląstelės citoplazmoje 25 %, jos gali būti:

sočiosios - lauro, miristo, palmitino, stearino rūgštys. polinesočiosios - linolo, linoleno, arachidono rūgštys.

Ar Tu dabar galvoji, ar tau tikrai reikia visa tai žinoti?

Taip ! Nes tai yra kosmetikos pakuočių ingredientai, kurių Tu ieškosi, norėdama(s) rasti adekvačios kainos ir geros kokybės priemonę.

Fosfolipidų - plazminės membranos sudedamoji dalis, kuri sudaryta iš dviejų kojelių (riebiųjų rūgščių) ir vienos galvutės - glicerolio.

Dėl šios savybės vyksta Tau jau girdėti veiksmai: tirpus riebaluose, tirpus vandenyje.

Cholesterolis 30 - 35 % - ląstelės struktūrinis galutinis elementas virtęs iš iš skvaleno, kuomet jis konvertavosi į lanosterolį. Cholesterolis randamas visuose žmogaus audiniuose ir organuose.

Pagal duoto pavyzdžio veikimo pricipą - tai ne kremas, tai panacėja!

Tiesiog imk, pirk ir tepk. Problema išspręsta.

Tačiau!!!


Svarbiausias dalykas:

EMOLENTAS – yra hipoalerginis losjonas, nes neturi dažiklių, kvapiklių, gydomųjų medžiagų.

Štai įkeliu "panacėjos" sudėtį, kurią išnagrinėsime:


Naftos ir chemijos kosmetika:

Vazelinas - Petrolatum; Techninis aliejus - Mineral Oil; Solidolio aliejus - Solyd Oil; Parafino aliejus - Parafin Oil, Parafinium Liquidim.



Kuo naftos kosmetika, naudinga? Nafta, plona plėve, padengusi vandens paviršių, priveda prie ekologinės katastrofos, iššaukia masinę žuvų ir kitų jūros gyvybių žūtį. Tai kodėl mūsų oda, užtepta daug storesniu naftos chemijos ingredientų sluoksniu, turi jaustis gerai? Naftos kosmetika padengta oda praktiškai nekvėpuoja.

Ar atsimeni, kaip atrodo kepto orkaitėje obuolio 🍎plutelė? Fantazijai dar mažytis kabliukas apmąstymui: užkimšta, netekusi kvėpavimo, ir, žinoma, savo išskyrimo (šalinimo) funkcijos, be kitų svarbių funkcijų, oda visus metus buvo po vazelino sluoksniu – pernelyg drėgnoje būsenoje (drėgmė visiškai uždaryta, "uždusinta", be vilties iškilti ir sudrėkinti odos paviršių).

Kažkuriuo momentu, savarankiški odos drėkinimo mechanizmai, nustojo funkcionuoti, organizmas tiesiog „atjungė“ juos kaip nenaudojamus. Ir ... Taaaa – daaam.. turime „kepinto obuolio“ vaizdą veidrodyje.


Glicerinas - sintetinis naftos produktas (dažniausiai, priklausomai, kiek investuoja gamintojas į priemonę). Sudėtyje jį rasti nėra sunku, jis labai dažnas svečias kosmetinėse priemonėse, nes tai drėgmę palaikantis ingredientas, tačiau blogybė gali būti ta, jog jis geba sukelti alergiją, dilgėlinę ar egzemą. (Atmink, mes jau sudėtyje turime vieną naftą, štai ir antroji .. ) Žiūrėkime, kas guli dar žemiau..

Cetearyl glucoside - sočioji rūgštis, gaunama iš kokosų arba kukuruzų aliejaus, taip pat gali būti gaunama sintetiniu būdu, o apie tai žino, tik kosmetinės laboratorijos darbuotojai, bet.. nebūkime naivūs manydami, jog tie, kas pirmu smuiku groti pastatė Parafinium Liquidim Mineral Oil, į sudėtį "įmes" nesintetinį produktą. Kita vertus, sočiosios rūgštys - komedogeninės, t.y kemša poras ir skatina kamedonų (inkštirų, arba dar parasčiau: juodų galvučių) formavimąsį.

Ir štai, po dideliu naftos ir poras kemšančio ingredientų sluoksnio, pagaliau pasirodo, kanapių aliejus ir rapsų aliejus, kurie anot "veikimas", atlieka svarbiausią kremo funkciją, pagal matomą faktą iš kremo sudėties - NE.

Pirmas sluoksnis: nafta, žemiau vėl nafta, tada komedogeniškumą skatinantis ir augalinės kilmės ingredientų sluoksnis. Nukankintai, išjautrintai, įjautrintai, pažeistai ar sergančiai odai nauda - neišpasakyta !😀😀😀

Važiuojam toliau, ten bus dar linksmiau 😉.


Lanolinas - gyvūninės kilmės ingredientas, gaunamas iš avių vilnos. Tai vaškas, kuris kemša poras, sudaro sąlygas odos uždegimui, kuris gali pasireikšti dermatitu arba atopiniu dermatitu.


Kai skaitysi priemonės sudėtį, atkreipk dėmesį į pirmuosius penkis ir atmink, jog didžiausią koncentraciją (%) turi pirmasis penketas.

Kitaip sakant, tai kas parašyta ant pakuotės:


Ir kas yra pačioje pakuotėje (ingredients sąrašas), tai diena ir naktis. Viso straipsnio vizuali reziumė (su 💧 sarkazmo):



Kadangi nuomonė negali būti nupirkta ir odos ministrė turi savo sveikos odos vertybes, kurios nėra perkamos remėjų, pristatau apžvelgtą priemonę, kuri plačiai reklamuojama ir siūloma, kaip žiemos apsauga ir veidui, ir kūnui !


Aklai nepasitikėk vaistinėje parduodamomis priemonėmis, jų saugumu bei naudingumu !!! Parduodama priemonė vaistinėje - prekė NEĮRODO VERTĖS ir KOKYBĖS. Šlamšto gali rasti ir ten... Rinkdamasi (-s) priemonę nežinai ar abejoji? Gali drąsiai kreiptis į mane 😉 Nebūk mulkinama(s)! Turi klausimų ar užklausimų? Drąsiai užpildyk registracijos formą ir aš Tau mielai atsakysiu, ir galbūt Tu, padėsi suteikti informaciją kitam žmogeliukui bei uždirbsi karmos taškų ❤.

Su pagarba, medicinos kosmetologė, Jolita Sičiūnaitė

Odos priežiūros kuratorės rekomendacijos ir patarimai
 @odosministerija
  • Facebook
  • Instagram

KONTAKTAI

Kontaktinis telefonas: +370 (600)16588

el. paštas: info@odosministerija.lt
 

Visos teisės saugomos 2020 ©.  Odos Ministerija