top of page
  • Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Veido aknę įveikiančios veikliosios medžiagos

Salicilo rūgštis (BHA) naudojama gydant įvairias odos ligas: spuogai (aknė), pleiskanos (seborėja), dermatitai, nuospaudos, karpos... atsižvelgiant į priemonės dozavimą ir koncentraciją.

Kalbant apie veido odą, salicilo rūgštis tirpi riebaluose, todėl lengvai skverbiasi pro odą į riebalines liaukas, atpalaiduoja "kamščius" t.y suragėjusių ląstelių sankaupas folikule.


Dėl šios unikalios savybės, ši rūgštis sulaukia daugiausiai komplimentų iš kosmetologų, pasauliniu lygiu, kaip geriausiai ir veiksmingiausiai kovojanti su akne, užskimšusiomis, išsiplėtusiomis poromis bei pertekline odos riebalo (sebumo) gamyba, bakterijų proliferacija.



Viskas, ką reikia žinoti apie alerginę reakciją esu minėjusi, jog negalima, nepasidomėjus, be konsultacijos su specialistu, savavališkai ir nemokšiškai, maišyti skirtingų kosmetinių priemonių, nes (nesikartosiu, bet užsiminsiu) priemonės gali silpninti/sustiprinti šalutinį arba viena kitos poveikį, bei mažinti efektyvumą arba baigtis anafilaksiniu šoku.

Pristatau tinkamiausias mix & mach kosmetinių ingredientų kombinacijas


Salicilo rūgštis ir ....


Niacinamidas arba Vitaminas B3

  • Pagerina odos funkcijas;

  • Gydo skirtingas odos būkles: pigmentacija, dehidratacijos sąlygotas raukšles, aknę, paraudimą, odos sausumą, atstato susilpnėjusią apsauginę odos mantiją;

  • Lengvai toleruojamas - tinka visiems odos tipams;

  • Sumažina odos riebalavimasį (sumažina riebiasias rūgštis);

  • Kombinuojant su salicilo rūgštimi - sėkmingai ir efektyviai mažėja išsiplėtusios veido poros. Šie du "draugeliai" geriausiai su poromis susitvarko. Apie antgamtines galimybes skaityk plačiau čia.

  • Trumpai tariant - tai geriausias anti- aknė kokteilis odai šiai dienai.


Būtina atida!

Niacinamido ph 5.0-7.0, kuomet vyksta susijungimo reakcija su rūgštimis, oda keičia savo ph: tampa rūgštesnė, o niacinamidas tampa niacinu (Vitaminas PP) (detaliau apie šių dviejų vitaminų veiklą, rekomenduoju paskaityti Dr. Tiina Meder straipsnyje). Dėl šios priežasties gali atsirasti raudonis ir deginimo jausmas.


Glikolio rūgštis (AHA)

  • Intensyviai nušveičia odą - padeda pasišalinti negyvoms suragėjusioms ląstelėms, tuo pat metu stiprina regeneraciją - naujų ląstelių gamybą;

  • Pašalina odos pilkšvumą, negyvybingą išvaizdą - suteikia švytėjimo, glowing skin efekto;

  • Kombinuojant su salicilo rūgštimi - kaip tikra komanda dirba vieningai - salicilo rūgštis krenta gilyn ir atkemša kamščius, o glikolio rūgštis doroja salicilo išmestus produktus, bei skatina naujų, sveikų ląstelių gamybą.



Siera

  • Pašalina "negyvą odą" (suragėjusias ląsteles), kurios užkemša odos poras;

  • Pašalina perteklinį riebalinių liaukų veiklos priduktą - sebumą;

  • Geriausias sprendimas besikankinantiems su veido erkute (demodex);

  • Labai gerai išdžiovina odą.



Retinolis - Retinoidai

  • Dažniausiai šią kombinaciją renkasi brandesnio amžiaus, ex riebios odos, klientai, kurie pradėjo kovą su senėjimo padariniais - raukšlėmis.

  • Kodėl (ne)rekomenduojama naudoti šią kombinaciją - labai išdžiovinama oda. Labai! Oda į tokį perdžiovinimą reaguoja kompensuojamai - gamina daugiau riebalo, siekdama atstatyti diskomfortą, atsiradusį dėl sausumo ir šiuo etapu įsijungia uždaraas ratas - gaminasi skaudūs, gilūs poodiniai spuogai, kurie gali ir palieka randus.

  • Kaip išlaviruoti ir saugiai naudoti šias dvi labai efektyvias veikliąsias medžiagas?

  • Salicilo rūgštį - ryte, retinolį - vakare.

  • Trumpai sakant - retinolis - individualistas, jis solo žaidėjas sprendžiant odos korekcines problemas.


REKOMENDACIJOS

Sieros kaukė mažinanti odos uždegimą.

Skirta riebiai ir seborėjinei/ probleminei odai.

Sudėtis: Kaolinas, koloidinė siera, alantoinas, ramunėlių ekstarktas, kalaminas.



Serume slypi 10% niacinamido (vitamino B3) ir veikliųjų medžiagų kombinacija, kurios mažina porų dydį, mažina paraudimą ir švelniai skaistina odą.


Veikliosios medžiagos: Niacinamidas, Salicilo rūgštis, Azelaino rūgštis, Alijošius, Hialurono rūgštis.



Aliejus - serumas, kuris nepalieka ant odos riebumo, greitai susigeria ir nekemša porų net riebiai, probleminei odai - leidžia jai kvėpuoti. Tai daug vitaminų, antioksidantų ir riebalų rūgščių turinti gelbėjimo priemonė. REOIL puiki drėkinamoji priemonė, tinka ma visiems odos tipams.


Veikliosios medžiagos: Vitaminas A + Linolo rūgštis + Oleino rūgštis + Likopenas + Beta karotinas


Ši veiksminga, su spuogais kovojanti formuluotė.

„Acu-Klenz“ pagamintas su raminančiu alavijo ekstraktu, kuris mažina paraudimą ir uždegimą, taip pat yra arbatmedis, ricinos sėklos, čiobrelių ir rozmarinų ekstraktai, skatinantys porų valymą ir riebalų išsiskyrimo kontrolę. Acu-Klenz skirtas kovoti su spuogais sukeliančiomis bakterijomis, nes sudėtyje yra netgi 2 % salicilo rūgšties.

Skirta giliam odos valymui.


Su begaliniu rūpesčiu Jūsų odai, Jolita Sičiūnaitė

Šaltiniai:

bottom of page