• Jolita Sičiūnaitė

Migdolų rūgštis

Užgirdę B grupės vitaminus, iškarto susiejame su mėšlungiu, nervų sistema. Žinome pagrindinius 8:

B1 (tiaminas) - palaiko energijos apykaitą;

B2 (riboflavinas) - greitina metabolizmą, gerina regėjimą, odos būklę;

B3 (niacinas) - gerina odos būklę, nervų ir virškinimo sistemų veiklą;

B5 (pantoteno rūgštis) - skatina plaukų augimą, žaisdų gijimą, palaiko energijos apykaitą;

B6 (piridoksinas) - skaido riebalų rūgštis, aminorūgštis, skatina eritricitų gamybą;

B7 (biotinas) - palaiko sveiką odos būklę, reguliuoja riebalinių liaukų veiklą;

B9 (folio rūgštis) - skatina naujš ląstelių susidarymą;

B12 (kobalaminas) - padeda skaidyti aminorūgštis, riebalų rūgštis, stiprina nervų sistemą.

B17 (amigdalinas/laetrils) - migdolų rūgštis;

Detaliau: 1831 m. vokiečių vaistininkas Ferdinandas Ludwigas Winckleris amigdaliną sumaišė su druskos rūgštimi ir šį mišinį pakaitino. Rezultate - šiuolaikinė sveika, spindinti net ir įdegusi/ natūraliai tamsi oda.



KELIAS IKI KOSMETOLOGIJOS KABINEO

Migdolų rūgštis priklauso tokiems aromatiniams junginiams, kaip benzenui. Medicinoje ši rūgštis buvo taikoma antibakteriniui poveikiui išgauti, pvz. šlapimo takų infekcijos gydyme, vartojamas kaip antibiotikas.

Migdolų rūgštis pagreitina ląstelių medžiagų apykaitą, nutraukdama desmosomų ryšius, esančius tarp ląstelių, o tai puikiausiai pasitarnauja odos šveitimo procese. Toks keratolitinis poveikis pagerina odos būklės išvaizdą, reguliuoja riebalinių liaukų veiklą, "atkemša" poras ir neleidžia susidaryti komedonams (baltoms - juodoms galvutėms) bei sumažina esantį uždegimą. Anti-aging programose - puikiai pasitarnauja stimuliuodama kolageno gamybą, o tai palaiko standų audinių tvarumą, nes stimuliuoja glikozaminoglikaną - o pastarasis yra kolageno pirmatakas.

Migdolų rūgštis atlieka dvi pagrindines funkcijas: šveičią odą ir veikia antibakteriškai.

Dėl pastarosios veiksmingumo, "pažastukų" arba dezodorantų gamintojai migdolų rūgštį pradėjo taikyti savo gamyboje: taip užtikrinamas bakterijų, sukeliančių kvapą - nukenksminimas, bei pažastų odos pigmentacijos - sumažinimas, įaugusių plaukelių - "evakuavimas".


Norint aktyviai išspręsti aknės (spuogų), priešlaikinio senėjimo (anti-ging) ar pigmentacijos problemas, kosmetologai profesionaliai miksuoja migdolų rūgštį su salicilo rūgštimi, retinoliu, pieno rūgštimi, namų sąlygomis - nerekomenduojama, nes būtina laikytis "aktyvių dienų algoritmo", t.y. prieš ir po (pvz.) retinolio naudojimo, turi būti 3-5 dienos, su kitais šveitikliais - iki 3 savaičių pertrauka.


Tikslas: eksfoliacija (švelnesnė nei glikolio ir pieno rūgščių);

Pagrindinė nauda: pagreitina ląstelių regeneraciją, atstato aknės ir priešlaikinio senėjimo paveiktos odos pažaidą;

Kam tinkama? Visiems odos tipams, įvairioms amžiaus grupėms. Bet labiausiai pasitarnaus tiems, kas pageidauja švelnaus, bet efektyvaus šveitimo turint jautrią odą, aknės pažaistą odą, turint pigmentines dėmes, melazmą - tamsios dėmės pradės šviesėti po 4- 8 savaičių;

Odos būklės: hiperpigmentacija, mišri oda, post-aknės dėmės, išsiplėtusios poros,

Dažnumas: 1x savaitėje, nes dažnesnis naudojimas gali iššaukti odos jautrumą ir pabloginti odos būklę;

Puikiai dera su: drėkikliais, pvz. Hialurono rūgštimi, vitaminu C ir kitais antioksidantais, peptidais;

Namuose nederinti su: kitais AHA atstovais, retinoliu, retinoidais ir šveitikliais;

Priežiūra po: BŪTINA saulės SPF 30+ apsauga!!! nes migdolų rūgštis jautri UVA spinduliams.



Šaltiniai:

Peržiūrų: 8

KONTAKTAI

Kontaktinis telefonas: +370 (600)16588

el. paštas: info@odosministerija.lt


Vilnius​, Lietuva

Visos teisės saugomos 2020 ©.  Odos Ministerija