top of page
  • Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Nugaros aknė

Viena iš pagrindinių nugaros ir/ ar krūtinės akne atsiradimo priežastis, tai pastovi trintis ir dirginimas – (pvz.) aptempti rūbai, kitaip sakant, taip vadinamoji „mechaninė aknė“.


Kas be ko, nugaroje išsidėsčiusi didžioji dalis prakaito liaukų, todėl didelis kiekis toksinų gali tapti spuogų atsiradimo priežastimi – odos riebalinių liaukų aktyvumas bei padidėjusi riebalų gamyba.


D E T A L I A U : Riebalai, jų sankaupos ir negyvos odos ląstelės sulimpa tarpusavyje irsuformuoja kamščius, užkemša odos poras, kurios matomos kaip balti arba juodi inkštirai. Susidaro puikiausios sąlygos plisti odos bakterijoms, kurios greitai dauginasi ir sukelia uždegimą, dirgina odą. Taip susiformuoja uždegiminiai aknės bėrimai – pūlinukai, skausmingi raudoni mazgeliai ar didesni pūlingi infiltratai – cistos, apie jų sukeliamus randus, jau net neužsiminsiu. ;) Prakaito veiklos, be magiškų galių – nesustabdysime, tačiau galime kontroliuoti prakaito išsiskyrimo padarinius, t.y aptempti, „nekvėpuojantys“ rūbai, tokie kaip: lycra, polyester nesugeria prakaito, o jį įkalina, su aukščiau išvardintu mix'u: riebalais, jų sankaupos, negyvos ląstelės..

Nesigriebk už galvos – griebkis efektyvios priemonės/ pagalbos. Išeitis visada yra !

Lengvi ir „kvėpuojantys“ rūbai, leis ir jūsų kūno odai kvėpuoti ir atlikti visas likusias savo gyvybines funkcijas !


Higiena!! Higiena!! Higiena!!



Regis savaime suprantamas dalykas, bet prisipažinkite, yra buvę atvejų..


Išduosiu Jums mažą paslaptį: dėka rūgštinio pH (~5.5) sveika oda ) pasižymi baktericidinėmis savybėmis, mažiausias poslinkis į šarminę reakciją (pH 7-14) – skatina prasidėti pūlingoms ir grybelinėms ligomis, tad patarimas: įsigyti ir naudoti rūgštines priemones, o t. y. tas, kurios gerina mikrocirkuliaciją ir minkština odą, ir reikia nepamiršti svarbiausio, jog vaisinės rūgštys drėkina ir stimuliuoja ją.

Kreipkitės, pakonsultuosiu ir patarsiu ;) Išvien už visapusišką sveiką grožį!!

bottom of page