top of page
  • Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Paauglystė vyro odoje

Valymas vyrų odai ne mažiau svarbu negu moterų odai. Žinant, kad vyrų oda yra tankesnė ir storesnė, o riebalinės liaukos aktyvesnės, procedūrai parenku tokius preparatus, kurių sudėtyje yra ne tik paviršinių aktyviųjų medžiagų, bet ir AHA, BHA. (tuoj bus paaiškinta:))


Be nusluoksniuojančio poveikio:

AHA rūgštis skatina odos regeneraciją, stiprina, aktyvuoja visus apykaitos ląstelėse procesus ir užtikrina gilesnį valymą;

BHA rūgštis gerai tirpsta riebaluose, todėl palengvina raginio, paviršinio odos sluoksnio ląstelių nusisluoksniavimą, normalizuoja epidermio lastelių ragėjimo procesus, skatina jo atsinaujinimą. Kartu ji pasižymi ir priešuždegiminėmis, antimikrobinėmis savybėmis, gydant spuogus, vienu metu veikia kelias ligos vystymosi grandis.


Nereikia bijoti ar išsigąsti žodžio rūgštis, veidas pūslėmis nebus nusėtas, nebus sudegintas ir/ ar subjaurotas. 😂

Tu vistiek liksi gražus ir patruklus, net daugiau - Tu turėsi švarią ir tvarkingą odą - o tai - sveikos odos paslaptis.



Alternatyvi kova su aknė:


Fermentų terapija.

Fermentai veikia tokiu pačiu principu kaip ir rūgštys - pašalina suragėjusias ląsteles, nešvarumus bei defektus, t.y - jas ištirpina. Visas veiksmas vyksta švelniau ir saugiau, po procedūros neatsiranda sausumo ir tempimo jausmas, būdingas rūgštims.

Fermentinis šveitimas turi daugiau indikacijų, nei kontraindikacijų.


Šį produktą galima naudoti visiems odos tipams, netgi ir jautriai odai, raustančiai ar kuperozės ir pažeistai odai.


Tačiau reikia nepamiršti, jog veido šveitimai turi didelį ir netgi lemiamą poveikį odai, todėl šios procedūros privalo imtis tik a t s a k i n g a s ir k o m p e t e n t i n g a s specialistas, kuris parinks tinkamiausią, ir saugiausią procedūros atlikimo metodiką!

Aknė. Vyrų odoje daugiau riebalinių liaukų ir jos didesnės, tai lemia aktyvesnę jų veiklą. Būdingas riebus odos blizgesys, išsiplėtusios poros. Tokia aplinka yra palanki vystytis aknei – vadinamiesiems paprastiesiems spuogams.

Kai odos priežiūra netinkama, neišvengiama liekamųjų reiškinių: randų, ilgalaikių dėmių.


Neretai vaikinai pagalbos į specialistus kreipiasi tik tuomet, kai susirgimas pasiekia piką ir naiviai tikisi greito rezultato.

Odą po procedūros ar išeinant iš namų rekomenduojama patepti dieniniu kremu, kuri ant odos praktiškai nejaučiama, yra maloni. Kosmetinės priemonės turi būti su UV filtrais (mažiausiai SPF 10-15) ir komponentais, kurie saugo odą nuo temperatūrų pokyčių, fotosenėjimo.


Vyrų odos kosmetologinės programos – procedūros:

  • tausojantis, efektyvus odos valymas;

  • sudirgimų šalinimas ir profilaktika;

  • hiperkeratozės atveju – intensyvus drėkinimas;

  • kova su priešlaikiniu odos senėjimu;

  • seborėjos ir aknės korekcija bei profilaktika;



SVARBIAUSIAS IR DRAUGIŠKIAUSIAS TAU PATARIMAS:

Atsisakyk nerūpestingo požiūrio į savo išvaizdą. Juk šiuolaikinė darbo rinka skatina sudaryti gerą įspūdį – juk tai papildomas karjeros šansas, nes veidas – tai Tavo asmeninė vizitinė kortelė.

bottom of page