top of page
  • Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Susirūpink matomais odos defektais jau dabar!

Kai saulė šviečia, širdį džiugina, tačiau.. akį liūdina pastebimi įvairūs veido odos defektai – raukšlės, po spuogų ir spuogelių likę randeliai, nukasymai, įtrūkimai, pigmentinės dėmės, kurias stengiamasi paslėpti po dekoratyvine kosmetika, kuri, dažnu atveju, labiau išryškina nei užmaskuoja, bei dar labiau užkemša poras. Prisipažinkite, savo aplinkoje esate matę asmenų, kurie namų sąlygomis, nesteriliomis aplinkybėmis mėgino susidoroti su spuogu ir pralaimėjo kovoje 1:0 – SPUOGO NAUDAI, kuris atkaklioje kovoje pažėrė infekcijos kerus ir prikėlė brolius ir seseris.


Sveika oda – NEREIKALAUJA PUDROS TONOS, kuri plačiai išreklamuota, kaip prisitaikanti ir maskuojanti defektus, kadangi rezultatas akių vistiek nedžiugina – veidas atrodo lyg su kauke..


Kas svarbu odos priežiūros rėžime pavasarį?


Kosmetologijos kabinete neretai tenka kovoti su tomis odos problemomis, kurios susikaupė per visą sezoną: veido oda dažnai būna išsausėjusi, netekusi gyvybingumo, pilkšva, sulėtėjusi regeneracija ir kt.

Tad svarbiausias uždavinys:

Paruošti odą, kad atlaikytų išbandymus karščiui/ šalčiui ir išliktų sveika. T.y. atgaivinti ir/ ar atstatyti lipidų / drėgmės trūkumą odoje.


Siekiant gerinti odos būklę, reikia įsidėmėti, jog saugus eiliškumas, netraumuojat ir nešokiruojant odos – suteiks geresnį ir ilgiau išliekantį rezultatą, nei staigios ir ekstremalios procedūros.



Paruošus odą, galime imtis procedūrų, kurios tikslingai veikia:

  • odos imuninę (apsauginę) sistemą;

  • nuramina įsijautrinusią ir dirglią veido odą;

  • sulygina odos reljefą ir odos spalvą;

  • padeda atstatyti drėgmės resursus odoje.

bottom of page