top of page
  • Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Azelaino rūgštis

Šitą straipsnį dedikuoju visiems tiems ir visoms toms, kurie vargsta su intensyviu veido raudoniu, kuris ne tik šviečia išsiplėtusių kapiliarų tinklu, bet ir spuogais. Taip ! (Skambės žiauriai, bet teisingai) raudonas ir spuoguotas veidas turi išsigelbėjimą!


Konsultacijų metu dažnai taikausi į paciento/ kliento vaizdtuotę, tad paaiškinus, kokiu principu ir kokiomis sąlygomis dauginasi bakterijos naudoju mieles. Ta- Dam!

Kaip riebalą geriausiai valo riebalas, taip ir mūsų mieles, esančias ant odos, geriausiai ir saugiai susitvarko - mielės.


ETIOLOGIJA


Azelainė rūgštis yra dikarboksirūgštis, padedanti nušveisti odą ir yra natūraliai sintezuojama mielių. Taip pat ją galima išgauti iš grūdų: miežių, kviečių ir rugių.

Azelaino rūgštis pasižymi antimikrobinėmis, priešuždegiminėmis savybėmis: rūgštis šiai dienai yra puikiausia ir švelniausia prevencinė priemonė būsimiems skausmingiems ir dideliems spuogams, nes efektyviai neautralizuoja bakterijas, sukeliančias aknę.

KOSMETOLOGIJOJE


Koncentracijos varijuoja įvairios, Jums tereikia žinoti pagrindines, jog virš 15 - 20% - jau reikia preskripcijos medikamentui įsigyti, nes pasireiškia šalutinės odos reakcijos, kurias, Jums paskiręs medicinos kosmetologas, daktaras, turi detaliai išnagrinėti Jūsų odos tipą, būklę, gretutinius įtakojančius veiksnius. Tai ką įsigysite iki 15 % - nereikalaus didelės priežiūros dėl šalutinių efektų.


Konsistencija gali būti: kremas, gelis, putos ir atitinkamai naudojamos skirtingose kūno vietose, pvz. putų konsistencijos priemonė patogiausiai taikoma esant didesniems kūno plotams, gelis, kremas - veidui.


Azelaino rūgštis - tai multi - funkcinis sprendimas daugeliui odos problemų spręsti net ir namų sąlygomis, tad supažindinu su pagrindinėmis (už kurias ir pamilsitę šią rūgštelę):


  • Švelniai šveičia - giliai įsiskverbusi į poras, išvalo užsikimšusias poras, pašalina perteklinį suragėjusių ląstelių sluoksnį, dėl kurio Tavo oda atrodo pilkšva ir negyvybinga.

  • Kovoja 1:1 su spuogais - nepamirštam bakteriacidinių savybių, kurios labai aktualios kovojant su su ponia P bakterija, sukeliančią aknė židinius.

  • Sumažina uždegimą - nėra aknės židinio - nėra ir paties židinio.

  • Gydo rožinę (rozacėją) - dėl mažesnio dirginamojo rūgšties poveikio odai (lyginant su kitais atstovais), azelainė rūgštis atkemša užsikimšusias poras švelniai ir efektyviai, tad esantis uždegimas/ infekcija/ bakterinė fiesta ant odos - švelniai "nugesinama" - oda sureaguoja draugiškai ir Tavo oda, esant raudoniui, "baltėja", nebe užsidega kaip kad įprastai.

  • Nėštumo/ laktacijos periodu - GALIMA! Mano mielos nėštukės, Jums nebereikia išeiti iš kosmetologinio kabineto su neišspręsta, kankinama, hormonų disbalanso provokuojama oda. Net ir spalvos netolygumus/ hiperpigmentaciją - esant Jūsų padėtyje išsprendžia saugiai.


ŠALUTINIAI EFEKTAI


Negali būti kitaip, yra šiokių tokių niuansų, kreipiatės į Jus prižiūrinti kosmetologą/ gydytoją, jeigu pasireiškė:

  • Niežulys

  • Perštėjimas

  • Intensyvus dilgčiojimas

  • Deginimas

  • Sausumas

Jeigu pasireiškė žemiau esantys simptomai, kreipiatės į priimamajį:

  • Dilgelinė

  • Bėrimas

  • Užkimimas

  • Sunkumas nuryti, kvėpuoti

  • liežuvio, gerklės, lūpų, veido patinimas

NAUDOJIMAS


Ploną priemonės sluoksnį tepti ant tik švarios ir sausos odos du kartus per dieną: ryte ir vakare. Tiems, kurie turi jautrią/ reaktyvią odą, pradžioe rekomednuojama rekomenduojama tepti tik kartą per dieną.
Intensyvesniam efektui, stipresnei skvarbai derinanat su AHA/ BHA rūgštimis, retinoliu, eiliškumo naudojimas: pirma rūgštys (pieno, glikolio, salicilo) arba retinolis, po to naudojama priemonė su azeilaine rūgštimi.
Kadangi tai yra exfoliuojanti rūgštis, kaip Tėve Mūsų, taip ir SPF apsauga min. 30 būtina šviesiuoju paros metu.
REKOMENDACIJOS


Kremas su 20% azelaino rūgštimi išsiskiria itin lengva tekstūra ir yra skirtas riebios, probleminės odos priežiūrai veido ir kūno srityse.

(!) Po kremo panaudojimo, pateptų sričių negalima plauti vandeniu 2-3 valandas


Liposominis serumas praturtintas aukštos koncentracijos aktyviais ingredientais, kurie, nanotechnologijų dėka, intensyviai veikia pigmentacijos problemas.


Serumas šviesina pigmentines dėmes, mažina jų dydį, veikia prevenciškai, užkerta kelią naujų pigmentinių dėmių susidarimui, skaistina odą, skirtas sausai, mišriai ir riebiai odai.


Gelinis kremas praturtintas pigmentacijos pakitimus šalinančiais veikliaisiais ingredientais, augimo faktoriais, kurie ne tik šviesina pigmentines dėmes, tačiau gali sumažinti odos fotosenėjimo požymius, smulkias raukšles.
Skirtas visiems odos tipams.

Sudėtis: Azelaino rūgštis liposomose, 4-butilrezorcinolis, traneksamo rūgštis, augimo faktorių kompleksas, vitaminas C, retinolis


Spindesį suteikiantis fluidas su pigmentaciją stabdančiais ingredientais, kurie ne tik apsaugo odą nuo pigmentinių dėmių, tačiau jas šviesina, lygina odos toną. Tinka visų tipų odai, norintiems išvengti pigmentacijos pakitimų ar juos sumažinti.

Sudėtis: Inkapsuliuota liposomose azelaino rūgštis, 4-butilrezorcinolis, traneksamo rūgštis, vitaminas C, augimo faktorius (nicothiana benthamiana), cheminiai ir fizikiniai UV filtrai, spindesio suteikiantys pigmentai. LITERATŪRA:


bottom of page