top of page
  • Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Dygioji pelžiedė [Ruscus aculeatus]

Pamenate paskutiniame straipsnyje minėjau, jog prie rezultatyvaus šilko įsitraukimo į mano kasdienybę, pradėjau naudoti drenuojantį paakių kremą, kuris efektingai paslėpdavo mano paburkusius ir pajuodusius paakius?

Tai šiandien atskira dalis ir ypatingas dėmesys šiam ingredientui, kuris rekomenduojamas tiems, kurie kankinasi su nuolatiniu veido raudoniu, pavienėmis teleangiektazijomis skruostų ir nosies sparneliuose, bei tiems, kuriems sutirkusi vietinė kraujotaka.

Dygioji pelžiedė [Ruscus aculeatus] kilusi iš Viduržemio jūros pusės, paplitusi Pietų ir Vakarų Europoje. Tai daugiametis, šakniastiebis ir amžinai žaliuojantis krūmas, kuris baisiausiai mėgsta šešėlį. Jį rasite pasislėpusį prie pat medžių šaknų. Uogos - tai abiejų lyčių (vyro ir moters) susijungimo rezultatas. Dėl lapelių formos vadinami pelių ausytėmis.


Šio augalo pagrindinė veiklioji medžiaga: steroidinių saponinų mišinys, kuris padeda sumažinti edemą (patinimą) ir uždegimą, pvz. blauzdų srityje.

Turi antioksidacinį ir proteolitinį poveikį (ir vėl mano mylimieji fermentai), jie padeda skaidyti baltymus į mažesnius baltymų vienetus, vadinamus peptidais ir amino rūgštimis)), todėl sugeba sumažinti kapiliarų sienelių pralaidumą, stiprina kraujagyslių tonusą bei pagerina limfos nutekėjimą, o tai sumažina patinimą ir paburkimą įvairiose kūno vietose.

SAPONINAI KOSMETOLOGIJOJE

Ruscus aculeatus ekstrakte pagrindinė veiklioji medžiaga: steroidinių saponinų mišinys. Jį sistemingai taiko esant blauzdų edemos gydymui dėl varikozės (venų išsiplėtimo)., tai tik įsivaizduokite, kokių gražių rezultatų gali suteikti veido odos priežiūroje.

Saponinai: ruskogeninas ir ruskosidas nusipelno didžiausių ovacijų ir pagyrų, nes būtent jie suteikia šiam augalui kapiliarų ir kraujagyslių gydomųjų savybių.

Iš ankstesnių mano rašytų straipnsių, Jūs jau žinote, kaip atskirti reaktyvią odą nuo alerginės reakcijos, taip pat žinote, jog veido raudonis dažnai sąlygojamas įvairių endogeninių veiksnių, vienas iš jų - hipertenzija (aukštas kraujospūdis), tad užbėgant įvykiams už akių, nuraminsiu, dygioji pelžiedė, turinti vazokonstrikcines savybes, nesukelia hipertenzinio šuolio. Saugu naudoti.




Šį ingredientą naudokite, kai norėsite spręsti šias problemas:

  • Pajuodę ir paburkę paakiai/ tamsūs ratilai;

  • Netolygi, negyvybinga veido spalva;

  • Veido raudonis (įvairios kilmės);

  • Celiulitas;

  • Venų varikozė;

  • Kojų iir veido išsiplėtę kapiliarai;

  • Po skleroterapijos procedūrų - prevencija ir rezultato palaikymas;

  • Hematomų skaidymas - bet čia pirmesnė vieta užleidžiama Arnikai [Arnica montana].







Šaltiniai:

bottom of page