Šiai dienai mažiausiai (dar kolkas) eskaluojama ir dėmesio sulaukusi rūgštis. O man kaip ir pridera - kur nauja, pažangu, ten ir aš.

Kuo ji mane patraukė, tai dėl nestandartiškumo. Pvz, hialurono rūgštis - neatlieka šveitimo, nors ir vadinama rūgštimi, panašiai ir su fitino rūgštimi, ji labiau antioksidantas, nei šveitiklis, bet šveitimo f-jų irgi turi.


BENDRA INFORMACIJA


Kosmetikos chemikas Ginger King'as fitino rūgštį priskyrė prie AHA rūgščių šeimos. Pati rūgštis gaunama iš grūdų, ankštinių augalų ir ryžių.

Fitino rūgšties sinonimai: IP6; Phytate; Inositol hexaphosphate.


Dėl labai švelnaus šveičiamojo poveikio, rūgštis labiau veikia kaip antioksidantas, kovojantis ir neutralizuojantis laisvuosius radikalus. Tai pat pastebimas fitino rūgšties absorbcinės savybės - ji pritraukia įvairius mineralus, tačiau kai kurių mineralų perteklius gali pasitarnauti odai ir organizmui (DNR) žalingai.

Taip pat noriu pastebėti, jog fitinas kai kuriuos mineralus (cinkas ir geležis) pristabdo sklandžiai organizmo absorbcijai, dėl šios priežasties, riešutų mirkymas pasižymi teigiamomis savybėmis - sumažėja fitino rūgštis ir iš riešutų pasisavinamos naudingosios medžiagos daug lengviau. Mirkymo trukmė taip pat turi įtakos fitino r. pasišalinti, pavyzdžiui, vieno tyrimo metu avinžirniai buvo mirkomi 12 valandų, o fitatai sumažėjo net 55,71%.

KOSMETOLOGIJA


Fitino rūgštis dėl savo švelniausios šveičiamosios savybės labiausiai tinkama sudirgusiai, įjautrintai, į spuogus linkusiai odai, kuriai visai praverstų ir šviesinančios savybės, tad esant jautriai odai su post aknės liekamaisiais reiškiniais - pasitarnaus draugiškai ir naudingai.
Dėl savo chemininių galimybių, ši rūgštis veikia labai švelniai, todėl koncentracijos svyruoja nuo 0,5 iki 5 %, priklausomai, kokią f-ją atlieka naudojama priemonė.
Kitas svarbus aspektas, šios rūgšties, nepriklausomai, kad yra priskiriama prie AHA rūgščių - nereikia neutralizuoti. Tačiau kombinuojant vienos procedūros metu kelias skirtingas rūgštis - būtina!
Dėl stipresnio šveitimo išraiškingumo, fitino rūgštis kombinuojama su kitais šeimos nariais iš AHA rūgščių kategorijos: glikolio, pieno ir migdolų rūgštimis. Kalbant apie antioksidantinį poveikį odai ir prisimenant fitino rūgšties bendrąsias absorbacijos galimybes, tai odoje absorbuotas varis ir geležis - tai stipriausia prevencija melaninui susidaryti, o absorbuotas kalcis - inkštirams (juodiems taškeliams) susidaryti.


REKOMENDACIJA

"Tinginukų" išsigelbėjimas. Pilingas - serumas skirtas nakčiai. Užsitepi ir miegot, ryte atsikeli - oda švytinti ir graži.

Suvienodina odos atspalvį ir išlygina odos reljefą. Odą įgauna švelnumo ir glotnumo. Tinka visiems odos tipams, net ir jautriai odai. Veikliosios medžiagos: Kvinojos lukštų ekstraktas, Fitino rūgštis (gauta iš ryžių).



Losjonas P50 turi variacijų skirtingoms odos būklėms koreguoti, šis losjonas (P50Pigm) skirtas pilkšvai ir pigmentuotai odai. Losjonas skatina epidermio atsinaujinimo procesus, padeda reguliuoti melanino sintezę, apsaugodamas odą. Tai kompleksinis sprendimas odai, kuris šviesina veido odą, suteikia jai skaistumo ir švytėjimo.


Veikliosios medžiagos: AHA, BHA, PHA rūgščių kompleksas, Australijos citrinmedžio ekstraktas, fitino rūgštis, levulino rūgštis, Vitaminas B3, Raudonųjų dumblių ekstraktas,Magnio chloridas, magnio sulfatas, pelkinės vingiorykštės ekstraktas.


Su begaliniu rūpesčiu Jūsų odai,


Jolita Sičiūnaitė



LITERATŪRA:

  1. Phytate (IP6) is a powerful agent for preventing calcifications in biological fluids: usefulness in renal lithiasis treatment

  2. Phytic acid. A natural antioxidant

  3. Phytate in foods and significance for humans: food sources, intake, processing, bioavailability, protective role and analysis

  4. Phytic Acid

  5. Bulgur processes increase nutrition value: possible role in in-vitro protein digestability, phytic acid, trypsin inhibitor activity and mineral bioavailability