Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, vertimai iš anglų kalbos 'Kojic Acid' neapžvelgti valstybinės kalbos komisijos, tad ir vienas ir kitas - apie tą patį.


ISTORIJA


Prasidėjo per 1970 m. eksperimentus, kuomet mokslininkas Saito ant ryžių išaugino Aspergillus grybų siūlus iš kurių išsiskyrė cheminis junginys, kuris kito mokslininko Yabuta 1913 metais gavo organinio junginio pavadinimą 'Koji'.


Paieškos nesibaigė, todėl buvo ieškomi kito šaltiniai ir atrastos fermentavimo galimybės su: Japoniška sake, sojos padažu, ryžių vynu.


BENDROSIOS SAVYBĖS


Geriausiai žinoma, kad kojinė rūgštis geriausiai slopina pigmento susidarymą tiek augaluose, tiek gyvūnų audiniuose. Jūsų fantazijai pamankštinti: kad nupjautas obuolys dienos eigoje neparuduotų - naudojamas purškalas su pastarąja rūgštimi, kuris sumažina oksidacinį rudumą, o ant jūrų gėrybių - ružavą ir raudoną spalvą.


Rūgštis pasižymi antibakterinėmis ir priešgrybelinėmis savybėmis, jeigu detaliau išskirstyti savybes, tai: priešvėžinis, antimikrobinis, antivirusinis, antidiabetinis poveikis gyvam organizmui.

KOSMETOLOGIJOJE

Kojinė rūgštis dažniausiai naudojama siekiant išvengti tirozino susidarymo. Tirozinas yra vario turintis fermentas, dalyvaujantis melanino biosintezėje odoje, kurio cheminė reakcija baigiasi pigmento susidaryme - odos spalvoje. Tai jos f-ja: neleisti susidaryti melaninui, bei tuo pat metu šviesinti esamą atspalvį/ spalvą, tad akivaizdu, jog su melazmą - susitvarkys irgi šauniai. KOSMETINĖS PRIEMONĖS

Drėkinamuose, šviesinamuosiuose kremuose galima rasti šios rūgšties, kuri suteiks švytėjimo efektą glowing skin, todėl oda, naudojant šiuos kremus atrodys jaunatviškiau.

Dėl stipraus šviesinčio - depigmentuojančio efekto, labai griežtai normuojamos koncetracijos kosmetinėse priemonėse, todėl saugi ir netoksiška - iki 1%. Yra duomenų, jog ir "tiek nedaug" gali sukelti rimtų odos nepageidaujamų reakcijų. Todėl labai svarbu griežtai laikytis tų rekomendacijų, kurios nurodytos tiekėjo/ gamintojo, arba Jums šią priemonę skirusio specialisto nurodymų!


Profesionalams taip pat normavimas priklauso, todėl jiems galima dirbti su neaukštesne nei 4% (1 - 2 % pasižymi optimalus profesionaliu sprendimu).

wer34

PRAKTINIS PRITAIKOMUMAS


  • Anti - aging - pašviesina senatvines dėmes, hiperpigmentacijos problemą išsprendžia.

  • Melazma - tai, bene, vienintelis efektyvus tarp netoksiškų ingredientų ingredientas, kuris efektyviai sutvarko nėštumo metu susidariusią melazmą.

  • Randai - puikiai pašviesina jų išraiškingumą ir matomumą/ kontrastą bendrame odos plote.

  • Pėdų grybelis - čia labai tinkamas tas posakis: "kuo susirgai - tuo ir gydykis", tai vat grybelį efektingai sutvarko Aspergillus grybelis.

REKOMENDACIJOS

(Profesionali pagalba odai)

33% trichloroacto rūgštis, itin žemos koncentracijos vandenilio peroksidas, 5% kojinė rūgštis.

  • TCA (trichloracto rūgštis) skverbiasi i viršutinius dermos sluoksnius ją stimuliuodama, skatindama medžiagų apykaitą ir stimuliuodama fibroblastų gamybą.

  • Žemos koncentracijos vandenilio peroksidas apsaugo epidermį nuo pažaidos, todėl nėra sunkaus poprocedūrinio laikotarpio.

  • 5% kojinė rūgštis šviesina bei skaistina odą ir leidžia kontroliuoti použdegiminę hiperpigmentaciją.



Ši naujausios kartos formulė, sudaryta iš 3% traneksamo rūgšties, 1% kojinės rūgšties, 5% niacinamido ir 5% HEPES [N-2-hydroxyethyl piperazine-N'-2-ethanesulfonic acid], suvienodina netolygų odos atspalvį, skaistina odą. Teigiamas rezultatas matomas jau po 2 savaičių.
Serumas skirtas naudoti kiekvieną dieną, tinkamas visiems odos tipams, kuriems reikia pigmentinių dėmių šviesinimo.

LITERATŪROS ŠALTINIAI: