• Jolita Sičiūnaitė

Polihidroksi rūgštis (PHA) /(PHR)

Sudėtingiausia odos būklė, kuriai sunku parinkti saugias ir nedirginančias medžiagas bei priemones - jautri oda, šį kartą neliko nepastebėta.

Nebereikia apsiriboti jautrios odos tik raminimu ir/ar drėkinimu, naudojat serumus ir kremus, galima saugiai išspręsti anti-aging problemas (raukšlelės ir raukšlės) atliekant odos šveitimą.

Taip taip, gerai perskaitėte!

Regis ta oda, kuri kaista, "dega" greitai rausta, reikalauja tik "kompreso" stiliaus priemonių, gali būti intensyviau prižiūrima, nei galima būtų įsivaizduoti.



ATRADIMO ISTORIJA


1972 m. apdovanojimą gavo glikolio rūgštis (AHA), kuri buvo išrasta apdorojant organines rūgštis iš natūralių šaltinių: obuolių ir apelsinų. Šie tyrimai ir bandymai buvo nukreipti į ichiozės gydymą, bet puikiai pasižymėjo ir aknės, anti-aging bei saulės pažaidos korekcijos gydyme. Dabar, beveik, neįmanoma rasti kosmetologijos kabineto, kuriame nebūtų bent viena priemonė su glikolio rūgštimi.

Atradėjų, Eugene Van Scott ir Ruey Yu (patyręs kosmetologas tikrai žino jų įkurtą The NeoStrata (1988 m.)) tyrimai nestojo ir 1990 m. buvo atrasta ir užpatentuota polihidroksi rūgšis (PHA arba lietuviškai PHR), kuri pirmoji buvo panaudota Exuviance kosmetinėse priemonėse.



SAVYBĖS IR STIPRYBĖS


Polihidroksi rūgšis (PHA) priklauso hidroksi rūgščių grupei, kitaip sakant, ji yra AHA, tik molekuliniu lygiu: molekulė didesnė ir turi daugiau hidroksi grupių (gr. polys - "daug"), todėl pagal veikimą - daug švelnesnė.

Ši rūgštis davė pradžią:

  • laktabiono rūgščiai, kuri gaunama laktozės oksidavimosi metu iš pieno cukraus; Rūgštis veikia sudarydama plėvelę virš odos paviršiaus surišdama vandenį, todėl oda įgauna šilkinės tekstūros pojūtį. Tolimesni tyrimai parodė, jog ši rūgštis geba veikti ir antimikrobiškai.

Ir

  • gliukonolaktonui, kuris gaunamas gliukozės oksidavimosi metu iš natūralaus cukraus, esančio ir žmogaus organizme; Stipriausia savybė: drėkinimas. Turėdamas antioksidantinį poveikį odai, puikiausiai sustiprina odos natūralią apsauginę funkciją.


KOSMETOLOGIJOJE


PHR pasižymi tokiomis pačiomis šveičiamosiomis, anti-aging savybėmis kaip ir AHA, bet be dirginamojo poveikio, kurį dažnai lydi, pvz. glikolio rūgštis, aplikuojant ant veido odos: peršti, rausta, degina.... Šią rūgštį galima drąsiai taikyti esant veido raudoniui (Rozacea), atopiniui dermatitui (AD), siekiant užtikrinti terapinį poveikį, galima naudoti po mikrodermabrazijos arba lazerio šlifuotės. PHR kovoja su glikacijos procesu (sugar - face), kuris, deja, bet yra natūralus cheminis procesas, silpninantis jūsų odos kolageną bei elastiną (kuris neatsinaujina ir nesigamina; Kiek Dievulis davė - tiek ir yra, tik su amžiumi ir įvairiais dirgikliniais faktoriais - mažėja);

PHR turtingas antioksidantais, o šie stimuliuoja epidermio augimą ir atstatymą, o tai reiškia, kad jūsų oda atrodys putlesnė ir mažiau raukšlėta.



PIGMENTACIJOS KOREKCIJA


Geležis - oksidaciją skatinantis metalas, natūraliai esantis atsirandantis mūsų odoje. Manoma, kad geležies perteklius sukelia toksiškumą dėl geležies daromos įtaikos laisviesiems radikalams susidaryti. Teigiama, jog geležis sąveikoje su UV, skatina odos pigmentaciją, o tai pirmieji žingsniai į priešlaikinį odos senėjimą, vadinamą fotosenėjimu (fotoaging). Gliukonolaktonas ir laktobiono rūgštis padeda sulaikyti laisvąją geležį odoje ir taip sumažina galimybę oksidacinei žalai.


KOMBINACIJOS SU:

  • Retinoine rūgštimi - efektyvus suaugusiųjų aknės sprendimas.

  • Provitaminu - A (retinyl acetate) - odos reljefo lygumui ir išputlinimui.

  • Hidrochinonas (Hydroquinone) - puikiausias odos šviesinimas (beeeeet, LTU - ir daugelyje EU šalyse, ši veiklioji medžiaga uždrausta dėl toksiškumo, USA dėl to nesipergyvena).

  • Gliukonolaktonas + 4% Migdolų rūgštis = kovoja su bakterija, kuri sukelia aknę, švelniai eksfoliuoja.

  • Gliukonolaktonas + 5 % Benzoilo peroksidas = kovoja su akne, eksfoliuoja odą, išlaiko reikiamą drėgmės lygį odoje.

  • Gliukonolaktonas + Hialurono rūgštis = drėgmės garantas !


  • Pagrindinis veikimas: eksfoliacija (šveitimas): glowing skin efektas.

  • Pagrindinė nauda odai: atstato pažeistą odą, švelniai, bet efektyviai nušveičia negyvą odą, sumažina odos tekstūrinius netolygumus.

  • Kam tinkama? Visiems odos tipams, bet geriausi rezultatai pasireiškia mišriai, riebiai odai, į aknę linkusiai odai.

  • Kaip dažnai galima naudoti? Pradžioje - 3 x savaitėje, vėliau, atsižvelgiant į odos būklę - dažniau arba rečiau.

  • Derinti su žemos koncentracijos rūgštimis.

  • Nederinti su aukštos koncentracijos rūgštimis ir retinoliu (jeigu pasireiškia jautrumas).



ŠALTINIAI:


Peržiūrų: 9

KONTAKTAI

Kontaktinis telefonas: +370 (600)16588

el. paštas: info@odosministerija.lt


Vilnius​, Lietuva

Visos teisės saugomos 2020 ©.  Odos Ministerija