top of page
  • Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Odos priežiūra: PAVASARIS

Pavasarį mūsų oda yra jautresnė temperatūros pokyčiams, todėl šiuo metų laiku skirkite jai daugiau dėmesio. Odai norima suteikti spindesio ir energijos. Tam nebūtina griebtis intensyvių šveitimų "senai odai" nulupti, viskas sprendžiama civilizuotai ir draugiškai odai. Viena iš pavasarinių procedūrų - tai deguonies terapija odai.

Procedūros metu, optimaliu lygiu sukuriamas ir kontroliuojamas deguonies kiekis ant odos, kad odai suteiktų didžiausią naudą bei padėtų pakoreguoti rausva išvaizdą, susijusią su spuogais, rožine ir telangiektazijos (išsiplėtusiais kapiliarais). Ši terapija itin maitina odą maistingomis medžiagomis, kad suteiktų jai švytėjimą.



Atėjus pirmiesiems saulės spinduliams, odai reikia taikyti kremus su stipresne saulės apsauga, nei naudojaisi žiemą. Tikslingiausia ir taisyklingiausia kremą tepti pusvalandį prieš išeinant į lauką. Jeigu tavo dieninis kremas neturi SPF (saulės apsaugos filtrų), tuomet apsaugą nuo UV tepk ant dieninio kremo, bet vėlgi, šiuo metu aibė pasirinkimo: saulės apsauga + spalva, tad taupant laiką - pasirinkimas apstus.


Tik svarbu pastebėti, jog tokiose priemonėse, gamintojai stengiasi, kiek įmanoma stipriau sužavėti pirkėją ir priemonėse dominuoja papildomos savybės: odos reljefo lygumas ir pan. Tai atmink, šiose priemonėse nestokojama silikonų, kurie į problematišką odą linkusią odą - įvaro į kampą, nes dažnu atveju, tokios priemonės užkemša poras.


Taip atsitinka dėl kelių paprastų žmogiškų priežasčių:

šiltėjant orams, atsirandant daugiau judėjimo - labiau ir greičiau išsiplečia kapiliarai, kurie varinėja medžiagų apykaitą, odos regeneracija pagreitėja. Lygiai taip pat - poros greičiau užsikemša, ir joms, būnant laiku ir kruopštumu neišvalytoms + naudojant okliuzines ("uždarančias") medžiagas - susidaro įvairūs uždegiminiai procesai - spuogai.



  • Jeigu turi sausą odą, rinkis giliai drėkinančius kremus ir emulsijas.

Tokios funkcijos priemonės giliai prasiskverbia į odą ir ilgiau išlaiko drėgmę. Taip pat Tau patiks kremai su natūraliais aliejais, jei neesi alergiška (-as).

Pas kosmetologę gali atlikti veido masažo kursą, matinančias ir puoselėjančias veido procedūras. Šios procedūros puikiai paruoš Tavo odą vasaros sezonui.

Taip pat sausos veido odos savininkams geriau atsisakyti agresyvių, abrazyvinių šveitiklių - nereikia traumuoti ir taip jautrios/reaktyvios odos, geriau naudok švelnius ir paviršinius šveitiklius, pavyzdžiui, Lactolan Peeling kremą, kurio sudėtyje hidrolizuoti pieno baltymai ir kazeinas, o šie, švelniai, bet efektyviai nušveis suragėjusias ląsteles, pašviesins ir sulygins veido odos spalvą.

Dabar procedūromis ir odos priežiūros priemonėmis svarbu "sulipdyti odos čerpes" tarpusavyje, kad drėgmė turėtų mažesnį koeficientą drėgmės praradimui.



  • Riebiai odai taip pat rinkis drėkinamąsias priemones, bet lengvos emulsijos arba gelinės konsistencijos, kremo pavidalu.

Acu-Moist SPF 15 palengvina odos būklę esant pleiskanojimui ir sausumo pojūčiams. Efektingai neutralizuoja džiovinančių ir išsausinančių priemonių pasekmes, kurios atsiranda aknės gydymo metu.

Įtrauk toniką - jis pagelbės labiausiai tuo atveju, kai oda labiau linkusi į mišrią, probleminę odą. Tai padės atsikratyti greitesnio riebalavimosi ir odos blizgesio, bei palaikys porų švarą.

Taip pat lengvas, neagresyvus šveitimas tikrai nepatrukdys.


Probleminės odos savininkams rekomenduoju naudoti silpnesnės koncentracijos rūgštines priemones, kurių pagrindą sudaro vaisių rūgštys. O jeigu norisi vienu metu, ir riebios odos problemas išspręsti, ir užtikrinti ant-aging veikimą, tuomet Boldcare Starting losjonas pasiteisins keliariopai: jis turi išlyginamąjį ir tonizuojantį poveikį, skatina odos atsinaujinimą, gerina mikrocirkuliaciją, mažina edemą, stiprina kitų priežiūros komponentų poveikį.

Taip pat nepamirškite veido kaukių:

  • Drėkinimui - gelinės arba lakštinės - Tau labiausiai patiks ir tiks.


  • Valymui - sieros, bentonito, molio kaukių pagrindu, kad poros išliktų švarios ir neišsiplėtusios bei tai garantuos odos matiškumo efektą.

Jeigu riebi/ mišri oda kankinama demodex veido erkutės, dėl kurios veido oda raudona, deganti ir su spuogeliais, tuomet į pagalbą geriausiai rinktis veido kaukę su siera. Double Action dvigubio poveikio kaukė sutraukia poras, išlygina tekstūrą bei šalina riebalinių liaukų rezultato perteklių.



Skirtingi metų laikai iš odos pareikalauja daug energijos, tad siekiant išsaugoti arba sugrąžinti veido odos grožį ir sveikumą, būtina skirtingai metų sezonais odą prižiūrėti skirtingai. Jeigu asmeniškai nesusistvarkai su odos keliamais rūpesčiais, kreipkis pagalbos! 🤎



bottom of page