top of page
Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Šalčiams atspari oda

Šaltas oras priverčia susitraukti poras, sulėtina kraujotaką – mažina sebumo gamybą – mažėja apsauginė odos funkcija. Šaltuoju laikotarpiu oro drėgmė uždarose patalpose nukrenta iki 25 proc.žemiau normalaus (pagal higienos normas) 40 - 60 proc.


Kodėl aš tai akcentuoju ir kodėl tai yra svarbu, renkantis priemonę?


Nes žemas drėgmės lygis ore – traukia drėgmę iš odos, tad tie ingredientai, kurie pritraukia drėgmę (pvz. Hialuronas) – tampa visiškai neefektyvūs ir net kenksmingi. Funkciją jie atlieka tą pačią: traukia drėgmę - bet šaltuoju periodu, traukia drėgmę iš Jūsų odos.

Žiemos priežiūros priemonėse privalo būti naturalūs aliejai, vaškai ir vitaminai.

Aktyvios medžiagos - bazė:

  • taukmedžio sviestas (butyrospermum parkii butter; karite, shea butter)

  • avokado aliejus

  • skvalanas

  • bičių vaškas (cera alba, beeswax)

  • jojobos aliejus

  • vynuogių kauliukų aliejus

  • saldžiųjų migdolų aliejus

Vitaminai:

  • A – retinal, retinol

  • C – magnesium ascorbyl phoshate

  • E – tocopherol

  • B grupės – niacinamide (B3 - niacinas, PP - nikotino rūgštis, B5 - pantoteno rūgštis, B9 - folio rūgštis, B6 - piridoksinas, B7 - biotinas)



TABU:

mineraliniams aliejams: mineral oil;

vazelinams:

petrolatum liquid, oil;

parafinui:

Liquid, oil paraffin.



Žiemos taisyklė: priemonės, kurių tikslas apsaugoti nuo šalčio, yra „sunkesnės“ konsistencijos, todėl turi būti naudojamos 20 - 40 min. iki išėjimo į lauką, kitu atveju – tiesiog nespės kokybiškai įsigerti į odą ir negalės maksimaliai efektingai atlikti savo funkcijos.

O dabar smagiausia dalis: neseniai girdėjau iš vienos savo pacientės, po to, kai rekomendavau drėkinamąjį kremą mišriai odai namo. Mielieji, kartą ir visiems laikams: drėkinamasis veido kremas žiemos metu - ledu nevirs!


Pirmas dalykas, fizikiniu dėsniu - tai neįmanoma, fiziologiniu: mūsų oda turi plius minus 35 laipsnius pagal poną Celsijų.

Naudojant drėkinamąjį kremą, mes juk neapsišlakstome vandeniu, tiesa?

Mes naudojame priemonę, kuri laboratorijoje sukurta maišant skirtingus komponentus, veikliąsias medžiagas, kurių tikslas "surišti" ir sustiprinti odos išorinį sluoksnį, taip sukuriant apsaugą. Vadovaukitės "žiemos taisykle" ir nustebsite, kiek nedaug reikia įdėti pastangų, kad turėtumėte sveiką veido odą.


REKOMENDACIJOS


Kompleksinė priežiūra net labai pažeistoms lūpoms. Balzamo sudėtyje yra labai koncentruotų veikliųjų medžiagų, maitinančių lūpų epidermį iš vidaus ir sumažinančių dehidratacijos raukšleles ir smulkias linijas, įtrūkimus bei peršėjimo jausmą.

Veikliosios medžiagos: Baltas bičių vaškas, saulėgrąžų, simondsijų ir mimozų augalinis kompleksas, taukmedžio sviestas, lanolinas


Kaukė padidina drėgmės lygį viršutiniuose epidermio sluoksniuose ir stiprina odos barjerą, apsaugant odą nuo išsausėjimo. Kaukė suteikia odai minkštumo, švelnumo ir komforto jausmą visą dieną.


Veikliosios medžiagos: augaliniai polisacharidai, natūralus drėkinamasis cukraus kompleksas, hialurono rūgštis, vitaminas E, Makadamijos aliejus, medvilnės aliejus.

Paviršinis fermentinis kremas - pilingas. Pažeistą, reaktyvią odą šveisti įprastomis rūgštimis - rizikingas reikalas, tad pristatau Jums S.O.S priemonę namų sąlygomis, kurią galima naudoti ir kaip šveitiklį, ir kaip kaukę.

Užsitepus priemonę ant odos, uždėkite šiltą kompresą, po 10 - 15 min. nuimkite kompresą ir likučius nuplaukite šiltu vandeniu. Rezultatas Jums patiks ir pamilsite šią priemonę.

Tinka visų tipų odai. (P.s. esant uždegimiams elementams odoje - kreipkitės, pasufleruosiu, kaip sumažinti uždegimą, "neišnešiojant" jo po visą odą)


Veikliosios medžiagos: Albuminas, hidrolizuoti pieno baltymai, kazeinas, sūris, pieno rūgštis, kalcio kazeinatas.

Su begaliniu rūpesčiu Jūsų odai,

Jolita Sičiūnaitė

Šaltiniai:

  1. Measurement of facial skin temperature https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2074296/

  2. Moisturizers: The Slippery Road https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4885180/

  3. An Oral Supplement and the Nutrition–Skin Connection https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6715334/



bottom of page