top of page
Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Veido odai draugiškiausia tekstilė

Filmuose esame matę, kaip išpuoselėta ponia miega šilkiniais naktiniais, pagalvės užvalkalai šilkiniai, akių kaukė - šilkinė.... Prisipažįstu, nosį sukau, replikavau apie tokias, kad tai yra 'too girlish' ir tai nėra moteriškumo etalonas, kaip kad pristatoma.

Esat girdėję posakį apie šulinį ir spjūvį į jį? Taip, jau žinote, kur link einu.

Prieš genetiką, kaip ir prieš vėją - nepapūsi, bet užuovėja pasirūpinti gali (mano gyvenimiškos išminties mantra, kuri įvedė į mane kosmetologiją ir įsuko į mediciną).

Fiziologiškai turiu pasyviai veikiančią limfotaką (apie limfos sistemą jau esu rašiusi, kodėl tai svarbu ir būtina, netgi prieš tokias "nekaltas" procedūras, kaip kad injekcijos ir juolab po chirurginių intervencijų/ operacijų (susipažinti gali čia), kuri reikalauja, tiksliau reikalavo, daugiau nei įprastai merginai, su puikiai funkcionuojančia limfa, masažinių ir gimnastinių veido pratimų/ judesių tepantis serumą, kremą, kosmetinę kaukę tik tam, kad būčiau "mažesnė" - kad tik pasišalintų paburkimas ir patinimas, kuris man labai pridėdavo "vizualaus svorio", todėl dažnai atrodžiau labai pavargus, nors jaučiausi puikiai ir energingai.

Atlikau tyrimą asmenine patirtimi:

mėnesį laiko - 31 dieną miegojau ant šilkinės pagalvės ir su akių miego kauke (raiščiu). Prisipažįstu, trečią/ketvirtą dieną stovėjau prie veidrodžio be amo! Mano paburkusios "pagalvėlės" po akimis - dingo!!! Jų nebuvo! Dienos metu stebėjau situaciją, nes, maniau, kad dienos eigoje, nuo darbų, kuomet galvą laikua palinkusią žemyn - atsiras, bet ne. Patikėkite manimi, aš negalėjau pati patikėti tuo, ką mačiau ir todėl, nuo tos akimirkos, miego kaukė ir šilkinis pagalvės užvalkalas - miega su manimi.

Mano grožio ir kokybiško miego receptas susideda iš trijų "ingredientų" :

  1. Šilkinė miego kaukė - raištis;

  2. Šilkinis pagalvės užvalkalas;

  3. 10 kg sverianti Sunki antklodė.

Tiesa, turiu pastebėti vieną niuansą, jog tą patį mėnesį ryte ir vakare pradėjau naudoti paakių kremą, kuris "nudrenuoja" paburkusius paakius, taip pat sąžiningai atlikdavau akių masažą, kuris iš manęs atimdavo max 7 min., atsisakiau balto vyno ir gazuotų gėrimų. Ir štai prašau: akivaizdus rezultatas: pavargę, pajuodę paakiai "išsisklaidė", paburkimas - dingo.


Gražiai šilko kelias aprašytas "Kaip gimsta šilkas" straipsnyje.


Labai glaustai:

Mulberry šilkas yra laikomas aukščiausios rūšies, kuris išsiskiria ypatinga kokybe ir ilgaamžiškumu. Šilko tankumas matuojamas vienetais momais - geriausios kokybės šilkas turintis 19 - 30 momų (kuo daugiau, tuo geriau).



ŠILKAS IR ODA


Šilkas - tai tauriausia tekstilės žaliava, kuri vasarą - vėsina, žiemą - šildo, nes pasižymi puikiausia termoreguliacine funkcija, o mūsų oda, kaip jau žinote, atlieka tokią pačią funkciją.

Šilko pagalvių užvalkalai puikiai tinka plaukams ir jautriai/reaktyviai odai, nes šilkas yra hipoalergiškas audinys.

  • Šilkmedžio šilko pluoštai yra padengti "klijais" sericinu*, t.y. baltymu, kuris suteikia antibakterinių, priešgrybelinių savybių, todėl pagalvės užvalkaluose nesikaupia dulkių erkutės, grybelis ir pelėsis;

  • Šilkas apsaugo plaukus nuo lūžinėjimo;

  • Šilkas padeda išsaugoti drėgmę odoje, o tai dažniausiai daro medvilniniai pagalvių užvalkalai, kurie sausina plaukus, odą ištraukiant ir drėgmę, ir kosmetines priemones (serumus, kremus..), todėl ryte oda atrodo pilkšva, negyvybinga.

  • Šilkas sumažina odos spaudimą ir trintį, todėl sumažėja miego žymės ir miego raukšlės veide, todėl galima miegoti ne tik ant nugaros, bet ir mėgstamoj pozoj - ant šono.

  • Šilko patalynė reguliuoja kūno temperatūrą;

*sarcinas susideda iš mažiausiai 286 baltymų ir peptidų, kurie kiekvienas iš jų atlieka savo specifinę funkciją kokone),

Bet čia dar ne viskas, mielieji! Yra kažkas naujesnio ir geresnio:

"iLuminage Skin Rejuvenating Pillowcase"

Stebuklingas veikimo principas: pagalvės užvalkalas išskiria vario jonus į odos paviršių.

Kai oda kontaktuoja su vario oksido pluoštu, vario jonai įsigeria į viršutiniuose odos sluoksniuose esančią drėgmę ir "įjungia" odos atsinaujinimo mechanizmus ir tai padeda sumažinti smulkių raukšlelių ir raukšlių atsiradimą. Tai tarsi naktinis drėkinamasis kremas ant odos poilsio metu.

Cupron® vario oksido technologija - tai virš dešimties metų mokslinių tyrimų darbas (detaliau čia), kuris leido mokslininkams šią technologiją pritaikyti tekstilėje. Kliniškai įrodyta, jog naudojat šį audinį odos priežiūroje vos tik keturias savaites, jau galima pastebėti žymų odos išvaizdos pokytį: jaunesnės išvaizdos oda, sumažėja raukšlių gylis, bei intensyvi prevencija naujoms atsirasti, tai pat užtikrinamas antimikrobinis ir priešgrybelis poveikis, todėl pacientams, kurie kankinasi su pėdų grybelių - tai gali būti išsigelbėjimas.



VARIS IR ODA

Varis natūraliai randamas mūsų odoje ir yra žinoma, kad jis vaidina ytin svarbų vaidmenį odos atsinaujinimo procese.

Šis mikroelementas užima trečią vietą (pagal kiekį) organizme tarp visų kitų svarbių mikroelementų. Tai taip pat vienas iš galingiausių antioksidantų žmogaus organizme, saugančių nuo katastrofiško laisvųjų radikalų poveikio, kuris žudo organizmo ląsteles.

Varis stimuliuoja fibroblastus, kurie atsakingi už kolageno ir elastino sintezę, o tai padeda išlaikyti odos elastingumą, tonusą ir tekstūrą. Ta pati fibroblastų stimuliacija yra gyvybiškai svarbi gydant įvairias odos ligas ir susirgimus, įskaitant spuogus, rožinę (rozaciją) ir priešlaikinį senėjimą. Reziumuojant: varis tai yra tas mikroelementas arba kosmetinių priemonių ingredientas, kuris turi, bene, stipriausia poveikį sprendžiant odos senėjimo klausimus ir rebusus. (Nuoroda į klinikinius duomenis: https://www.clinicalpro.com.au/cupron-the-power-of-copper/)


Šaltiniai:

bottom of page