top of page
  • Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Dekoltė sritis – vizuali informacinė kortelė

Šiltiems orams įsibegėjant – apranga kasdien tampa vis lengvesnė ir atviresnė. Esame matę moteris atvira palaidine, kurios spinduliuoja lygia, švelnia ir stangria veido oda, o kaklas ir dekoltė – liūdnas ir akis draskantis vaizdinys – oda suglebusi, susiraukšlėjusi ir hiperpigmentuota.

Kaklo oda yra plona, labiau pažeidžiama, ji neturi poodinio riebalų audinio, raumenų tonusas yra žemokas, todėl moters amžius greičiau indentifikuojamas.

Išeitis yra!

Taisyklės:

  • Šveisti Šveisti Šveisti – tai puikus būdas atnaujinti epidermį bei pastimuliuoti jo regeneracijos (atsinaujinimo) procesą, suaktyvinti ląstelinį kvėpavimą – procedūra padės geriau pasisavinti aktyviuosius serumus ir kremus.


  • Stimuliuoti.

Geras krūtinės, kaklo, veido raumenų tonusas užtikrina sklandų kraujotakos, limfotakos, lipofizės ir mikrocirkuliacijos judėjimą poodiniuose veido odos audiniuose bei skatina jų atsinaujinimą. Stimuliuojant veido ir kaklo raumenis, galima formuoti veido bei kaklo sritis – pakoreguoti veido ovalą, sumažinti patinusias vietas, panaikinti riebalų perteklių nepageidaujamose vietose ar sustiprinti raumenį taip formuojant naujas veido linijas.

Intensyvi priežiūra ir raumenų stimuliacija padeda veido odai geriau atsinaujinti audiniams ir sustiprinti apsaugines odos sistemas.


  • Miegas.


Naktis – viso organizmo atsinaujinimo metas. Kai giliai miegame, organizme gaminasi hormonas melatoninas – labai svarbi medžiaga, kuri padeda susigrąžinti jėgas.

Melatoninas leidžia ir visam organizmui, ir odai atsigauti nuo dienos stresų. Svarbiausia taisyklinga padėtis – t.y. miegas ant šono - didžiausias priešas veido, kaklo ir dekolte raumenims ir odai. Todėl kontroliuokite savo miego pozą – išmokite ir įpraskite miegoti ant nugaros.


bottom of page