top of page
  • Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Išsiplėtusios veido poros? Tai jau praeitis !

Veido poros išsiplėčia dėl įvairiausių priežasčių, kartais nereikia ir priežasties - tai tiesiog genetiškai užkoduota, it bonus paketas prie konstitucinio odos tipo arba esant priežasčiai:

Hormoninis sistemos pakitimas;

Saulės nudegimas;

Odos nualinimas, naudojant netaisyklingai parinktas kosmetines ir / ar dekoratyvines priemones;

Nešiuolaikiškas į požiūris į odos valymą pvz. rankų muilo naudojimas veidui;

Netinkamai parinktas veido valymo tipas ir pobūdis;

Odos maitinimo ir drėgmės stoka;

Kenksmingi gyvenimo įpročiai;

Psichologinis aspektas - stresas ir kt.

Ar pastebėjai, kiek galimų priežasčių atsiranda vien iš nežinojimo? Suprantu, jog informacijos daug ir negali tiesiog visko išmanyti, todėl Odos Ministerija sudelios informaciją "į stalčius" ir atskirs pelus nuo grūdų, kad žinotum, ko gali tikėtis savo konkrečiu atveju.

Nenoriu, kad būtum kvailinama (-s) pažadų ar stebuklų.

Dažniausiu atveju, išsiplėtusias poras turi riebios ir mišrios odos savininkai. Dėl riebalinių liaukų intensyvesnės veiklos, išsiskiria didesnis riebalo (sebumo) kiekis, kuris kaupiasi porose, atsiranda "kamštis" vadinamas inkštiru, komedonu, arba tiesiog juoda galvute. (Pajuoduoja, nes riebalas oksigenuojasi su ore esančiais nešvarumais / dulkėmis). Rezultate, per didelis sebumo susikaupimas - ištempia poras iš vidaus, ko pasekmė - jos tampa labiau matomos.

Mitas: spirituotos priemonės sutraukia poras. NE! Pažengusios ir šiuolaikiškos technologijos išrado aibę priemonių, kurios nedegina ir nedžiovina odos.


Spiritinės priemonė pažeidžia odos apsauginę plėvelę, išdžiovina odą įjungdamos "apsaugos mechanizmą", kuris gamins dar daugiau riebalo, ir vientik tam, kad apsisaugotų nuo išdžiovimo. Tad nedaryk meškos paslaugos !







Rečiau, negu retai, bet ir sausos odos tipo savininkai turi šią problemą - išsiplėtusias ir matomas poras. Dažnai tai įvyksta po 35 gyvenimo metų, kai su amžiumi kinta odos tipo būklė. Matomiausios tampa kaktoje, nosies ir smakro srityse.

Koreguoti porų dydį - įmanoma, tik tas reikalauja šiuolaikinio ir kruopštaus priežiūros plano, kurio privalu laikytis disciplinuotai.


Nešvarumai ir sebumas ištampo poras, o tai reiškia, jog reikia gero ir efektyvaus valymo. Tokią odą reikia valyti du kartus per dieną - ryte ir vakare. Po kruopštaus valymo - tonizacija. Tokiu atveju geriausia naudoti tonizuojančias priemones, kurios sudėtyje yra salicilo rūgšties. Kaukės - tai ne prabanga ir ne pramoga - tai must to have. Jos išvalys ir sutrauks išvalytas poras. Naudoti 1 - 2 kartus per savaitę. Esant hiperkeratozei (storas mirusių ląstelių sluoksnis) - būtina naudoti šveitiklius ir užtikrinti odos drėgmės balansą.

Žemiau išvardinsiu aktyvius ir efektingus ingredientus, kurių Tau reiktų ieškoti kosmetinėse priemonėse, jei nuspręsi imtis šio darbelio savarankiškai:

AHA rūgštys (pieno, glikolio, citrinos..) - švelniai nušveičia ir drėkina oda vienu metu, taip pat turi lengvą šviesinantį poveikį.

Siera - antibakterinis poveikis, puikiai kovoja su veido erkute demodex.

Kaolinas - baltasis molis - absorbuoja riebalų perteklių, pašalina nešvarumus nesausindamas odos. Saldymedis, šalavijas, mėtos ekstraktas, liucerna, mielių ekstraktas, alantoinas.. - papildo odą vitaminais, mineralais, aminorūgštimis, o tai begalo svarbu normalizuojant riebalinių liaukų veiklą, norint sumažinti poras.

Drėgmei užtikrinti:

Betagliukanai - atsakingi už odos imuno sistemos sklandų funkcionavimą;


Vitaminas C - daugiafunkcinis ingredientas, skirtas odos skaistumui, kapiliarų stiprinimui, šviesinimui ir kolageno stimuliacijai - raukšlių prevencija;


Hialurono rūgštis - drėgmės pritraukimas;


Alijošius - skatinantis odos pažeidimo gijimą;Ramunėlė - priešuždegiminis ir poras sutraukiantis poveikis.

Turi klausimų? Drąsiai gali kreiptis pagalbos / patarimo ar daugiau informacijos. Su mielu noru atsakysiu :)

bottom of page