top of page
Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Lygi ir skaisti oda be rūgštinio šveitimo

Šveitimas rūgštimis - tapo klasika kosmetologijos kabinete.

Rūgščių pasirinkimas iš tiesų platus ir didelis, tačiau "baigtis" vienoda - po kelių dienų (dažniausiu atveju 3 - 4 dieną po procedūros) prasideda skirtingo intensyvumo pleiskanojimas, kuris....


Situacija - Jūsų oda sausa, dehidratuota, negyvybinga ir pilkšva. Norisi skaistumo, norisi elastingumo, norisi nusiplėšti tempimo ir diskomforto jausmą keliančią kaukę - kreipiatės į specialistą pagalbos! valio! (sprendimas padarytas teisingai, nes tai daug geriau, nei kavos tirščių šveitimas namuose). Jums specialistas rekomenduoja rūgštinę procedūra su (pvz.) glikoliu, pieno rūgšimi, gintaro, migdolų rūgštimi ir t.t - ir tai nebus klaidingas pasirinkimas, nes, ką daro rūgštys?

Rūgštys ištirpdo mirusių ląstelių jungtis.

Įsivaizduokite plytas (mirusios odos ląstelės) vieną su kita glaudžiai sulipdytas, tai vaizdiškai šnekant, rūgštis "atpalaiduoja" ryšį tarp plytų ir atsiranda tarpai, pro kuriuos lengviau ir greičiau gali įsiskverbti aktyvūs ingredientai, nešantys konkrečią misiją: nuraminti uždegimą, paskatininti regineraciją, drėkinti, maitinti ir t.t.


Tokiu principu organizmas (oda - tai didžiausias organas) patiria šoką.

Per nervines galūnėles oda siunčia impulsus ir informaciją, jog yra ''pažeidimas'' ir tuo metu įsijungia odos regeneracijos procesas, suaktyvėja elastino ir kolageno skaidulų sintezė, gaminamos naujos, sveikos ląstelės, kurios lekia į viršų atstatyti pažeistą odos vientisumą - t.y užimti pašalintų negyvų ląstelių vietą.


Kildamos aukštyn, jos stumia esamas suragėjusias ląsteles aukštyn - jos mums atrodo kaip pleiskanos, atsilupę odos lopinėliai, kuriuos mes ir siekiame pašalinti, nes šie mums kelia jusminį ir vizualų diskomfortą. Procedūros metu Jūs galite jausti perštėjimą, niežulį, intensyvią šilumą.


Po procedūros, be pleiskanojimo, kuris dažniausiai vargina, gali atsirasti ir šašelių, kurių negalima pašalinti savavališkai (gali likti randų)!!!


Praėjus reabilitaciniam laikotarpiui (7 - 10 dienų), Jūs matysite lygesnę, skaistesnę ir gyvybingesnę odą.




Bet ką daryti, kai norisi lygios, skaisčios odos čia ir dabar?

Kuomet nesinori post - procedūrinio pleiskanojimo?



Fermentinis (enziminis) šveitimas - tai JIS!


Fermentai - tai biologinis aktyvatorius, kurio dėka mūsų organizme vyksta įvairūs procesai, pvz.: laktozė transformuojasi į gliukozę ir galaktozę, angliavandenius skaido amilazė, lipazė- apdoroja riebalus ir t.t. tad toks produktas, kuris mums savitas, artimas ir natūralus - yra saugus naudojimui ir veido odai.


Kaip veikia fermentinis šveitiklis?

Esmė - padėti atsiskirti suragėjusioms ląstelėms, pašalinant tarpusavio jungiamuosius ryšius. Tokiu principu ištirpinamas ir pašalinamas negyvas ląstelių sluoksnis.

Fermentai veikia tokiu pačiu principu kaip ir rūgštys, tik nekeičia odos pH, veikia švelniau ir saugiau visais metų sezonais.

Fermentinis šveitimas turi daugiau indikacijų, nei kontraindikacijų. Šį produktą galima naudoti visiems odos tipams, netgi ir jautriai odai, raustančiai ar kuperozės ir pažeistai odai.

Tai daryti saugu, nes natūralu. Juk be fermentų pagalbos, pas mus organizme nevyktų tokios gyvybiškai svarbios funkcijos kaip kvėpavimas, virškinimas, energijos išsiskyrimas ir pats augimas.

Lyginant su rūgštimis - būtina stebėti saulės aktyvacijos periodą, tam tikrą laiką jos vengti ir intensyviau saugoti, naudojantis SPF aukštesniu apsaugos faktoriumi (30+), tad galiu nudžiuginti: fermentai jautrumo saulei nesukelia.

Organizmui senėjant, stresuojant, letėja maisto medžiagų apykaita, regeneracija, atsiranda ląstelis deguonies badas, todėl negyvų ląstelių sluoksnis kaupiasi, epidermis storėja ir tvirtėja, odoje matomos raukšlės, vientisumo pakitimai, tad taikant fermentinį šveitimą - natūralų bioaktyvatorių - mes pagreitinsime ir pagerinsime gyvybinius procesus. O mums gyvybiškai svarbu jaustis gerai, turint sveiką skaisčią ir lygią odą.

Netiki, vis dar abejoji? Kviečiu įsitikinti ;)

bottom of page