top of page
  • Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Žiema Tavo odai nebaisi

Ar yra Tau tekę matyti savo blizgančią kaktą, pleiskanojančią nosį, raudonus skruostukus vienu metu?

Ar spindinti ir gaivi oda, lieka tik vaizduotėje, kai regis, naudojama pudra labiau išryškina, nei užmaskuoja?Ar Tau pažįstamas šis jausmas, kuris dirginaTavo psichologinį komfortą? Man taip..

Bet aš atradau tinkamą ir efektyvų būdą, kaip tai išspręsti.

Pasidalinsiu su Tavimi :)


Žiema, savaime, nėra priežastis, kodėl atsiranda, ar paaštrėja tokios odos būklės problemos kaip:

  • Aknė - spuogai.

  • Psoriazė.

  • Egzema.

  • Suskilinėjusios, suskeldėjusios lūpos.

1. PRIEŽASTIS: Šaltas oras skatina susitraukti odos poras ir lėtina kraujotakos virsmus odoje, mažina sebumo (riebalo) gamybą ir išsiskyrimą odoje, kuris atlieka odos apsaugą nuo išorinių dirgiklių.


2. PRIEŽASTIS: Žemas drėgmės lygis ore traukia drėgmę iš odos. Reziumė: dėl vidininių (1) ir išorinių (2) priežasčių tarpusavio sąveikos - oda išsausėja, suskeldėja, sutrukinėja, pleiskanoja (geriausiu atveju).

Atsiradus aukščiau išvardintoms būklėms, reikia imtis skubių ir veiksmingų priemonių, nes ignoravimas ir/ar nedėmesingumas skatina šiuos pojūčius odoje:perštėjimas, dilgčiojimas, deginimas, niežėjimas, intensyvus raudonis. Per tokią (pažeistą) odą lengvai prasiskverbia įvairios dirginančios medžiagos, alergenai, virusai.

Paaštrėjusios odos būklės žiemą: - aknė, tai rezultatas, kuomet plauko folikulas (svogūnėlis) užblokuotas negyvų ląstelių ir sebumo (riebalo) mišiniu.

Tai, ką mes matome balta galvute - mažas ungnikalnis iškilęs virš odos, vadinama - bakterine infekcija, nes riebalas nenustoja gamintis (jam reikia tęsti apsauginę savo funkciją šaltuoju metu), o bakterija, patekus į užblokuotą prakaito liauką - skatina spuogų atsiradimą.Tad kasdienis ir profesionalus odos valymas - svarbiausias gražios ir sveikos odos žingsnis.

KAIP PADĖTI ODAI PASVEIKTI?


1 priežasties sprendimas:

atstatyti hidrolipidinę mantiją (plėvelę).


Vartoti biologiškai aktyvius papildus:

Linoleno rūgštis - Omega 3 - sumažina uždegiminę reakciją.Linolo rūgštis - Omega 6 apsaugo nuo oksidacinio streso, padeda palaikyti natūralų ląstelių membranų barjerą;


Oleino rūgštis - Omega 9 atsakinga už odos drėgmės ir minkštumo išsaugojimą odoje. Šis augalinis mišinys padės atstatyti pažeistus audinius, sumažins uždegimines reakcijas odoje, apsaugos ląstelinę matricą, bei transepiderminį vandens netekimą (TEWL), gerina mikrocirkuliaciją, stimuliuoja prostaglandinų (biologiškai aktyvių medžiagių) susidarymo procesus, o tai puikiausia priešlaikinio senėjimo prevencija.

2 priežasties sprendimas: Jeigu namuose, prisilietus prie įvairių paviršių Jus nukrato elektra (statinis elektros krūvis) - tai yra pirmasis ženklas - Jūsų namuose per sausas oras. Čia Jums pagelbėti gali įvairaus pobūdžio oro drėkintuvai, kurie gali turėti ir papildomų funkcijų, pvz, valyti orą (prijungiamas oro jonizatorius) - tai begalo aktualu alergiškiems žmonėms, kuriems sunku kvėpuoti.

PROFESIONALI PAGALBA

Farmaceutines (gydomosios) kilmės priemones, kurios sprendžia kosmetologines ir dermatologines odos patologijas, turi didesnę aktyvių ingredientų koncentraciją, todėl kosmetologijos kabinete, odos būklės problema, išsprendžiama daug greičiau ir efektyviau, nes didesnės koncentracijos medžiagos turi geresnę skvarbą į gilesnius odos sluoksnius, veikiant pačią priežastį.

Dažnai naudojamos šios priemonės:

Azelaino rūgštis - arba anglies rūgštis (vanduo jungiasi su anglies dvideginiu) gaunama iš oleino ir linoleno rūgščių, stiprus antimikrobinis poveikis.

Vitaminas C - greitina ląstelių dauginimąsį ir kolageno formavimąsį ir gijimo procesus. Gerina mikrocirkuliaciją, užtikrina kraujagyslių sienelių elastingumą.

Betagliukanas - atsakingas už odos imuno sistemos sklandų funkcionavimą, sustiprindamas pažeistas zonas.

Salicilo rūgštis - tirpi riebaluose, todėl gerai prasiskverbia pro riebalines liaukas ir "atpalaiduoja" ten susidariusį kamštį, normalizuoja epidermio keratinizaciją, skatina jo atsinaujinimą.

Kosmetologijos kabinete:

  • Oda intensyviai nuraminama;

  • Slopinamas raudonis;

  • Maksimaliai atstatomas drėgmės kiekis odoje.

  • Epidermis prisotinamas medžiagų, kurios sudaro odos apsauginį sluoksnį.

  • Individualiai parinktas procedūrų kursas - idealus sprendimo būdas, kuris užkerta kelią problemai progresuoti.

bottom of page