top of page
Writer's pictureEstetinės medicinos specialistė Jolita Sičiūnaitė

Gravitacija kosmetologijos kabinete

Į kosmetologijos kabinetą nevisuomet keliai atveda dėl neišsprendžiamų ir kankinamų odos problemų. Atvykstama tiesiog pasilepinti, atsipalaiduoti, pasimėgauti bei pailsėti.

Imperatoriškas KOBIDO masažas, limfodrenažas bei klasikinis veido masažas puikiausiai bei efektyviausiai pasitarnauja šiuo atveju, kadangi nereikalauja ilgo laiko tarpo (atraumatinis veido valymas gali užtrūkti apie pusantros valandos), o rezultatai per (+/-) valandą laiko akivaizdūs ir efektyvūs: pailsi ir kūnas, ir mintys, atrandama hormonija su savimi ir aplinkiniu pasauliu.

Kiekvienas kosmetologas, turi savo braižą, kiekvienas turi savo unikalią darbo filosofiją, manoji – holistika: nėra dviejų žmonių su identišku organizmu ir vienoda oda, kiekvienas turime unikalų genetinį paveldą, todėl ir požiūris ir veiksmai turi būti parenkami personalizuotai.

Siekiant savo klientams per trumpą laiką maksimaliai „susikalibruoti“ ir atstatyti jėgas, darbo praktikoje naudoju Lietuvoje visišką naujovę, (šiaip esu naujovių ir inovacijų fanatikė gerąja puse, inovacijos, kurios turi mokslinį ir praktikinį pagrindimą – atkeliauja į mano darbo horizontą - odos ministeriją) tai sunkios antklodės.


Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas teigia: “sunki antklodė – veiksmingas pasirinkimas, nes lemia gilesnį miegą, mažina įtampą ir padeda kūnui atsipalaiduoti.“

Sunki antklodė padeda sergant įvairiomis ligomisi ir bet kuriame amžiuje: ir vaikams, ir suaugusiems:

  • nemiga,

  • vidinė ir fizinė įtampa,

  • nuolatinis stresas,

  • autizmas,

  • dėmėsio sutrikimai,

  • demencija

  • alzheimerio ar Parkinsono ligų simptomai ir t.t.


Veikimo principas labai įdomus: antklodė parenkama individualiai pagal Jūsų kūno svorį, tiksliau 10 – 15 % Jūsų kūno svorio. Kodėl aš naudoju darbe sunkias antklodes?

Praktikoje pastebėjau, jog ši antklodė mažina kliento nervinę įtampą.

Juk kiekvieno žmogaus odoje yra specifinių jutiminių receptorių, kurie aktyvinami prisilietimo metu.


Prisiminkite, kaip Jūs nurimstate mylimo žmogaus glėbyje: iškart pasidaro ramiau, kvėpavimas suletėja, įtampa nuslūgsta, visas rūpestis, varžęs jūsų kūnąvisos dienos metu- kažkur nutirpsta.


Kosmetologijos kabinete aš rūpinuosi savo klientų netik oda ir ir bendru gerbūviu: sunkios antklodės sukuria apsikabinimo jausmą, todėl vizito metu sumažėja įtampa, nerimas, o atliekamas veido ir pečių juostos masažas suteikia atsipalaidavimo bei palaimos jausmą, nes smegenyse gaminasi daugiau laimės hormonų: dopaminas ir serotoninas.

Kad Jums būtų lengviau įsivaizduoti, kas tai yra sunki antklodė, pateikiu pavyzdį: Minkštas, 135x200 cm. užklotas, kurio svoris – 6 kg. Svorį sudaro maži stiklo mikrorutuliukai, kurie pasiskirsto pagal Jūsų viso kūno reljefą ir „įspaudžia“ Jus į kušetę ir atsipalaiduoja įtempti k. Įspūdinga tiesa?


Norite įsitikinti bei pasimėgauti šiais potyriais - mielai kviečiu Jus į Odos Ministeriją!


Šaltiniai:

The Effects of a Weighted Blanket on Engagement for a Student With ASD: https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1088357618794911

The Effects of Deep Pressure Therapies and Antecedent Exercise on Stereotypical Behaviors of Students With Autism Spectrum Disorders: https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0198742917715873

Weighted Blankets and Sleep in Autistic Children: https://pediatrics.aappublications.org/content/134/2/298.short

Improving sleep quality using weighted blankets among young children with an autism spectrum disorder: https://www.magonlinelibrary.com/doi/full/10.12968/ijtr.2016.23.4.173

Positive Effects of a Weighted Blanket on Insomnia: http://www.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A1081315&dswid=-7994

Sunki antklodė – Gravity Blanket®: https://sunkiosantklodes.lt/

bottom of page